Så här bor du

Ditt rum kan se ut så här

Soffhörna

Matsalen

Maten lagas av personal

Lekrum

Lekplatsen

Pentry

Psykologrum för barn

Konferensrum

Trädgården

Omgivningen

Nära till skog och sjö

VÄLKOMMEN TILL FREDRIKSDAL!

Du och din familj bor i ett eget rum med toalett på Fredriksdal. Du sköter själv ditt rum, städar och tvättar. Vi har tvättstuga som man bokar och tvättmedel får du av oss. På rummet finns TV och DVD och det finns filmer att låna. Vi har grundutbudet av TV-kanaler. På Fredriksdal finns det ett trådlöst nätverk, så du kan använda Internet på din dator eller låna en dator av Fredriksdal. Den bokas på en lista och används av alla familjer på Fredriksdal.

Du får gärna ta med dig egna, personliga saker. Tänk på att det är bra att märka kläder och personliga saker, och om de tas ut från ditt rum så är det du som får ansvara för dem. Du får gärna ta med egen cykel. Om ditt barn har mobiltelefon får den vara på rummet. Det finns ett värdefack som på rummet där du kan låsa in dina värdesaker.

Varje morgon är det morgonmöte. Då får du veta om du har några samtalstider eller andra tider inbokade. Du kan även lämna önskemål om dagen eller om aktiviteter till helgen.

Vi äter tillsammans i matsalen. Varje familj har ett eget bord som man ansvarar för att hålla i ordning. Maten lagas av personal. I köket får bara personal som genomgått livsmedelshygienisk grundkurs vistas, men det finns ett pentry med kylskåp och spis där du och din familj kan baka eller göra en kvällsmacka. Vi vill gärna veta om du har några önskemål om maträtter som du och dina barn tycker om. För barnens tandhälsa och aptit eftersträvar vi att barnen endast äter godis på lördagar.

Om du som förälder röker finns en särskild rökruta utomhus. De som använder rökrutan ansvarar för att rökrutan hålls i ordning och är trevlig. För barnens säkerhet är det viktigt att fimpar slängs i askkopp och att cigaretter och tändstickor hålls i säkert förvar. För att värna en god miljö för barnen, inte minst de små och späda barnen, uppmanas de som röker att använda ytterjacka eller annat skyddsplagg, året runt vid rökning samt att man är noga att tvätta händerna efter avslutad rökning.

Fredriksdal tillhandahåller: Duschtvål, schampo och balsam, tvättmedel, blöjor, tvättlappar och välling. Du får låna sänglinne och handdukar.